Oosterwolde City Cross 2017

Zaterdag 16 september

Deze zgn. City Cross betreft een parcours voor MTB’s van ca. 1 km met hindernissen en technische uitdagingen midden in het centrum van Oosterwolde en zal openstaan voor deelnemers van alle leeftijden. De Oosterwolde City Cross is onderdeel van KNWU Streetrace competitie.

Streetraces – Een MTB wedstrijd die niet in de bossen of door het zand verreden wordt, maar een MTB wedstrijd die gewoon over de verharde weg gaat met hindernissen en obstakels. Dus een combinatie tussen een wielercriterium en een MTB wedstrijd.

Parcours kaart

Doelstelling is om - naast natuurlijk een mooi wedstrijdprogramma aan te bieden - opbrengsten te schenken aan Team Liv dat hiermee deelneemt aan de JDRF-walk tbv Diabetes type I

Deze streetraces zijn een nieuw fenomeen en komen nog niet zoveel voor – zeker niet in Nederland – maar worden o.a. georganiseerd in Norg en Havelte.